Ssvd hakkında sorular » Preeklampsi ssvd ve suni sancı üçgeni

Bir önceki gebelikte, 32 hafta civarında preeklampsi geliştiği için sezaryen ile doğum yapan ve ikinci gebeliğinde SSVD için iyi bir aday olduğu söylenen annenin sorusuna bir göz atalım.
Doktoru bu gebeliğinde 36. haftaya girildiğini ve preeklampsi ya da herhangi bir gebelik anomalisi gelişmediğini ancak 41. haftaya kadar doğumun kendiliğinden başlamadığı durumda yeniden sezaryen olması gerektiğini söylemiş.

Konuyu irdeleyelim; 36 haftaya kadar gelmiş ve tekrar preeklampsi gelişmemiş, ve başka bir anomali yok. Doktorunuzun neden sizi kısıtladığına gelelim. 41. hafta miat olarak kabul edilir, yani bu haftada doğum gerçekleşmelidir çünkü bu noktada plasenta yaşlanmaya başlar ve artık bebeği de yeterince besleyemez hale gelir. Bununla birlikte başkaca riskleri de vardır miat geçmesinin.

41. haftada ya da daha önce doğumun kendiliğinden başlamaması durumunda ise genellikle suni sancı yöntemi ile doğum başlatılır ancak SSVD deneyen hastalar için bu zaten var olan rahim yırtılması riskini çok artıracağından dolayı bir seçenek olmaktan çıkmaktadır. SSVD deneyen anne için miat geçmesi doktorunuzun yeniden bir sezaryen kararı vermesi anlamına gelir.

İlk gebeliğinde preeklampsi yaşayan bir gebenin tekrar preeklampsi yaşama riskinin normal gebelere göre daha yüksek olduğu gerçeğini de göz önünde bulundurarak önünüzde kalan zamanın daima riskli ve iyi gözetim altında olunması gereken bir zaman olduğunu hatırınızdan çıkarmamalısınız.

Doktorunuz her randevunuzda gerekli kontrolleri yapacaktır, yeniden preeklampsi gelişmesi durumunda büyük olasılıkla yeniden sezaryene alacaklardır, aksi halde 41. haftaya kadar doğum eyleminin kendiliğinden başlaması konusunda size bol şans ve başarılar diliyoruz.
preeklampsi, suni sancı, ssvd, miat geçmesi, 41. hafta

İlginizi Çekebilecek Diğer Girdiler
Bu içeriği Listeleyen Aramalar
d ssvd yaptıran doktorlar

Sosyal