ssvd için nasıl hazırlanmalı

Source : http://sezaryen.net http://ssvd.net
Author : Umay
Published on : September 01, 2014


  
Umay's Profile and details
Normal doğum içinde uhde kalmış bir sezaryen annesinin SSVD macerası

SSVD hakkında bilgi alın.

SSVD ile ilgili bir doğum kursuna katılmanızda fayda var. Örneğin hamileokulu.com'u dşünebilirsiniz. Mümkünse eşiniz, değilse bir yakınınız ile birlikte bu kurslara katııln. Ayrıca doğumu yapmayı planladığınız hastane ya da klinik veya sağlık kuruluşu ile gebelik ve doğuma ilişkin bütün çekincelerinizi, endişe ve korkularınızı paylaşın ve çözüm yollarını ve bunların üstesinden nasıl gelebileceğinizi tartışın. Kurslara birlikte katıldığınız kişinin doğumda da yanınıda olması gerektiğini aklınızda tutun ve sezaryen ile yapmış olduğunuz doğum ve o doğuma ait gebelik süreci ile ilgili yaşamış olduğunuz tüm süreci ve sorunları onun her detayı ile bildiğinden emin olun.

Bebeğinizi iyi donanımlı bir hastanede dünyaya getirmeyi planlayın.

Yakın takip gebelikte komplikasyon riskini azaltabilir. Bebeğin fetal izlemesini sürekli olarak yapabilecek, hızlı bir şekilde devreye alınabilecek cerrahi ekip ve ekipmana sahip, 24 saat anestezik ve kan nakli sağlayabilme kapasitesine sahip bir hastane ya da klinik olmasına özen gösterin.

Mümkün olduğunca doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyin.

Doğumu başlatmak için kullanılan ilaçlar normalden daha güçlü ve daha sık kasılmalar oluşturabilir ve bu, özellikle serviksin sıkıca kapalı ve doğuma hazır olmadığı durumlarda rahim yırtılmasına yol açabilmektedir.

Sezaryen için hazırlıklı olun.

Vajinal doğum için gönülden istekli olup herşeyinizi buna göre ayarlamış olsanız da bazı gebelik veya doğum komplikasyonları acil sezaryen gerektirebilir. Eğer preeklampsi veya başka gebelik komplikasyonları varsa, plasenta ve göbek kordonu ile ilgili bir sorun gelişirse, bebek uygun olmayan bir pozisyonda ise, vajinal doğum başarısız olursa, veya bebeğiniz doğum kasılmalarına tahammül edemez ise acil sezaryen uygulanması gerekir.