Ssvd girişiminde riskler nelerdir

Source : http://sezaryen.net http://ssvd.net
Author : Umay
Published on : August 28, 2014


  
Umay's Profile and details
Normal doğum içinde uhde kalmış bir sezaryen annesinin SSVD macerası

Normal Doğumun başarısızlıkla sonuçlanması

Ssvd deneyen annelerin %25'i kadarı, bebeğin doğum sürecini tolere edememesinden kaynaklı olarak, yeniden sezaryen olmaktadır.

Rahim enfeksiyonu

Doğum başladıktan sonra acil sezaryen yapılması gereken durumlarda rahim enfeksiyonu gibi sezaryen komplikasyonlarının oluşması riski planlı sezaryene oranla biraz daha yüksektir.

Rahim yırtılması (Uterus rüptürü)

Nadiren, uterus, önceki sezaryen kesi yerinden yırtılabilir.

Doğum sırasında ya da doğum başlamadan önce rahim duvarının yırtılması durumunda, aşırı kan kaybı, bebeğin enfeksiyon kapması ya da beyin hasarına uğraması gibi anne ve bebek hayatını tehdit eden komplikasyonların önüne geçmek acil acil sezaryen uygulanması gereklidir.

Bu nedenle; ssvd denenen hastane ya da klinikte bu acil müdahaleleri yapabilecek teknik donanım ve personel bulunmalıdır. Bu teknik donanıma ve personele sahip hastanelerde yapılan doğumlarda bebekler çok nadiren risk altındadır. Ancak bazı durumlarda, kanamayı durdurmak için rahmin alınması (histerektomi) gerekebilir. Bir kadının rahminin alınması durumunda tekrar hamile kalmak ve anne olmak mümkün olmayacaktır. Ssvd adayı annelerin klinik seçerken buna çok dikkat etmesi gerekir.

Pelvik çatı sorunları

Bazı kadınlar için, pelvik çatı sorunları da bir endişe kaynağıdır.

Gebeliğin sebep olduğu ağırlık ve basınç rahmi destekleyen pelvik çatı kaslarını zayıflatabilir ve vajinal doğum pelvik çatı kaslarını oldukça fazla gerebilir. Bu, özellikle vajinal doğum yapan kadınlarda, geçici üriner inkontinansa (idrar kaçırma) yol açabilir.